Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Riječ ravnatelja

Riječ ravnatelja

        Dragi učenici, roditelji, kolege nastavnici, djelatnici Škole i poštovani posjetitelji želim vam iskrenu dobrodošlicu na mrežne stranice naše Gimnazije.

        U odluci da se kandidiram za mjesto ravnatelja Gimnazije Eugena Kumičića Opatija presudnu ulogu ima moje čvrsto uvjerenje da škola može i treba biti mjesto gdje će nastavnik moći dati svoj maksimum te se osjećati zadovoljno i ostvareno jer je potaknuo i usmjerio razvoj vještina, vrijednosti i kompetencija koje će pomoći da se učenici razviju u dobre ljude i vrijedne članove društva na ponos kako vlastite obitelji, tako i lokalne zajednice.

Namjera mi je svojim primjerom, radom i zalaganjem voditi tim Gimnazije Eugena Kumičića Opatija prema uspjesima; biti uzor; nadahnjivati entuzijazmom suradnike i prepoznati moguće situacije i događanja u svrhu promidžbe škole, njenih učenika i zaposlenika.  

Svoju misiju i viziju želim podijeliti sa svim zaposlenicima, učenicima i roditeljima s ciljem da svakom dioniku bude jasno što, kako i zašto radimo te da bude motiviran svoj rad i ponašanje uskladiti s ciljevima ustanove i dati kvalitetan doprinos njihovom ostvarenju. 

Iako je u kreiranju identiteta ustanove te pozicioniranju iste u javnosti od iznimne važnosti i doprinos ravnatelja kao voditelja ustanove, moj cilj je da identitet opatijske gimnazije bude prepoznatljiv kao uspjeh kolektiva u kojem su svi pojedinci kvalitetno motivirani i ravnopravni, svjesni da su značajan dio tima i da se njihovo mišljenje čuje i uvažava. Želim postići da Škola ima prepoznatljiv sustav vrijednosti do kojega će držati svi dionici te raditi na njegovu promicanju, uravnoteženosti i provođenju. 

Svjestan odgovornosti ravnateljskog poziva, nastojat ću biti maksimalno profesionalna i odgovorna osoba, vodeći se načelima suradništva, pravednosti, istinoljubivosti, poštovanja i nadasve humanosti bez koje svako vođenje i Program, a posebice školske ustanove, nije prihvatljivo i gubi istinski smisao.

Ravnatelj

Boris Barbarić, dipl. teolog

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Imate li pitanje za nas?

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće