Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Terenska nastava u Londonu

Terenska nastava u Londonu

Tijekom drugog dijela zimskih praznika, u razdoblju od 21. do 24. veljače, šest učenica trećih i četvrtih razreda bilo je u Londonu u pratnji profesorice Dore Kunović, nastavnice Engleskog jezika.

Prvi su dan provele u kvartu South Kensington. Šetajući kroz park Hyde obišle su palaču Kensington, a zatim i Memorijal princu Albertu te većinu vremena posvetile dijelu kvarta poznatijem pod nazivom Albertopolis poznatom po muzejima i obrazovnim institucijama. Prolazeći Albertopolisom, razgledale su koncertnu dvoranu Royal Albert Hall i fakultet Royal College of Music. Poslijepodne su provele u Prirodoslovnom muzeju (Natural History Museum), Muzeju znanosti (Science Museum) i muzeju Victoria & Albert.

Drugi dan započeo je vođenim razgledom najpoznatijih londonskih atrakcija uz zanimljivog vodiča Thea Leggetta. Učenice su imale priliku vidjeti i čuti mnogo zanimljivosti o tornju Elizabeth’s Tower u kojem je smješten poznati Big Ben, palači Westminster, Westminsterskoj opatiji, povijesti i arhitekturi trga Trafalgar i dr. Poslijepodnevne su sate provele u muzeju The British Museum.

Jutro idućega dana učenice su provele istražujući raznolikost ponuda na marketu Borough na kojem se nudi sirova i pripremljena hrana iz cijelog svijeta – uključujući i štand s hrvatskim specijalitetima, a zatim su imale prilike vidjeti nastupe uličnih izvođača s Covent Gardena koji je jedan od centara zabave, kulture i shoppinga. Poslijepodne su provele u vožnji brodom po rijeci Temzi uz predavanje o najpoznatijim zgradama koje se vide s rijeke, a dan je završen šetnjom po mostu Tower Bridge, oko tvrđave Tower of London  te četvrtima Chinatown, Leicester Square i Oxford Street.

Zadnji su dan bile u posjetu poznatom kazalištu Globe – Shakespearovom kazalištu gdje su imale vođenu turu i predavanje o povijesti kazališta, Shakespearovog stvaralaštva, ali i samog Londona kao i tadašnje političke situacije. Uz posjet kazalištu, vidjele su i katedralu svetog Pavla, most Millenium Bridge, i muzej moderne i suvremene umjetnosti Tate Modern.

nastavnica Dora Kunović

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Imate li pitanje za nas?

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće