Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Škola budućnosti 2022

Škola budućnosti 2022

Učenici 2.a i 3.a razreda sudjelovali su u projektu „Škola budućnosti“ u razdoblju od 10. siječnja do 15. lipnja 2022. kako bi izradili vlastitog chatbota korištenjem najmodernije tehnologije. Stem ekipa u suradnji s partnerom Infobipom učionice je pretvorila u razvojne AI laboratorije gdje su učenici razvijali kritičko mišljenje, suradničko učenje, kreativnost i inovativnost te učili kako riješiti probleme.

Učenici su definirali problem i odlučili da društvo u kojem živimo treba potaknuti na aktivno volontiranje te ih osvijestiti da znaju prepoznati potrebe u svojoj lokalnoj zajednici i na njih odgovarati konkretnim aktivnostima koje utječu na povećanje zadovoljstva i stvaranju boljeg društva. Krenuli su rješavati problem i tako je nastao chatbot Volonterko koji motivira korisnika da postane aktivan volonter Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije

Volonterko nema potrebe za spavanjem i prisutan je u zajednici 24 h kako bi motivirao korisnike da se prijave za aktivno volontiranje u Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije koja je osnovana 2007. godine. Budi osjećaj solidarnosti prema osobama s posebnim potrebama, pokušava  potaknuti korisnikove dobre osjećaje kada pomogne nekome i napravi dobro djelo te pruža informacije o kontaktu i aktivnostima volontera. Ne odustaje od korisnika već ga pokušava motivirati ispitujući ga kolika je njegova motiviranost da bi postao aktivan volonter, daje savjete ovisno o razini njegove motiviranosti i približava ga ideji da postane volonter  kao i on koji obožava pomagati jer ga to ispunjava.

Naš chatbot Volonterko nije među nagrađenim radovima, ali  pobjednici su svi koji su sudjelovali i napravili svog bota: ZAVRŠNI PROJEKTI  

Zbog uspješne izrade bota 2. srpnja 2022. god. ostvaren je posjet na završnoj konferenciji  na Infobipovom kampusu Alpha Centauri u Zagrebu. Učenici su imali priliku poslušati motivacijska predavanja iz industrije i isprobati tehnološke proizvode koji se razvijaju u Hrvatskoj. To je bio pravi tehnološki spektakl koji će učenici Lucija Martinčić, Jan Vito Kovačević i Sonja Baričević sa  svojom profesoricom informatike Sanjom Perman Benković pamtiti cijeli život. 

 

Dojmovi s konferencije:

Sonja Baričević: Puno toga sam naučila o izumima za koje nisam znala da postoje. Bilo je jako zabavno upoznati robote i istražiti način na koji rade. Sve u svemu, jako lijepo i interesantno iskustvo.

Lucia Martinčić: U Zagrebu nam je svima bilo lijepo i svi smo se zabavili. Najviše mi se svidjelo vidjeti svakakve robote koji se koriste u različe svrhe te su mi najzabavnije aktivnosti bile detoniranje lažne bombe i utrkivanje trkaćim autićima.

Jan Vito Kovačević: Jeste li ikad surfali internetom i naišlina nešto zbog čega ste samo stali i pomislili "Wow, to je cool!" ?Odlazak u Infobip je to, ali i puno više. U svakom kutu nešto je novo za vidjeti a najbolje od svega je što čak možete isprobati ili biti u interakciji sa stvarima tamo. Jedno od najboljih iskustva koje sam imao u početku ovoga desetljeća.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Imate li pitanje za nas?

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće