Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Projektni dan

Projektni dan

Dana 16. veljače održan je projektni dan s temama Svjetskog dana filma i Žena u znanosti. Umjesto redovne nastave, taj smo dan gledali filmove „Gospodar muha“ (2. i 3. razredi) i „Skrivene junakinje“ (1. i 4. razredi). Nakon gledanja filmova i kratke pauze uslijedilo je online gostovanje hrvatskih znanstvenica i filmaša. Putem videopoziva učenicima prvih razreda i maturantima predstavile su se i o svom znanstvenom radu govorile docentica dr. sc. Ivana Poljančić Beljan s Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci i izvanredna profesorica na Fakultetu za matematiku riječkog sveučilišta dr. sc. Vedrana Mikulić Crnković. U videopoziv uključile su se i dvije naše profesorice, nastavnica povijesti dr. sc. Sanja Simper te stručna suradnica psihologinja dr. sc. Sanja Bradić. S učenicima drugih i trećih razreda družili su se izvršna direktorica Liburnija Film Festivala Jelena Androić i bivši učenik Gimnazije Eugena Kumičića OpatijaGEK-a, redatelj, scenarist i filmski edukator Uroš Živanović.

U trećem dijelu Projektnog dana učenicima prvih i četvrtih razreda prezentirani su plakati nastali na temu „Žene u znanosti“ koji krase hodnik i knjižnicu škole. Hannah Arendt, Zlata Bartl, Marija Todorova i Maša Kolanović samo su neke od znanstvenica o kojima se više može saznati iz učeničkih plakata. Učenici drugih razreda debatirali su na unaprijed zadanu tezu Do kaosa dolazi u društvu koje nema nikakvi pravila i ograničenja, za što ih je pripremila profesorica Gordana Zurak, u trećem razredu jezičnog smjera održana je radionica naziva Tko će upravljati brodolomcima? pod mentorstvom profesorice Sare Meszaros, a u trećem razredu  općeg smjera radionica o optičkim lećama Hokus fokus na kojoj su učenici uz mentoricu Sintiju Tropper Trinajstić istražili može li se baš svakom lećom zapaliti vatra.

                                                                                                                             Tara Tomić i Kristina Staničić, prof.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Imate li pitanje za nas?

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće