Gimnazija Eugena Kumičića Opatija

Europski tjedan programiranja

Europski tjedan programiranja

Od 9. do 24. listopada 2021. i u našoj školi organizira  se EU Code Week sa niz događanja:

​Od veleposlanika Code Week dobili smo mali znak zahvalnosti za našu ulogu što smo sudjelovali u Europskom tjednu programiranja i pomogli im da se dođe do što većeg broja ljudi širom svijeta proširivanjem događaja kodiranja! Dodijeljeno nam je i priznanje.

"Umjetna inteligencija: koliko je računalo pametno?" u 18:00 sati, 13. listopada 2021., predavač: dr. sc. Adrian Satja Kurdija, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagreb (https://bit.ly/gekCodeWeek)

Učenici 3a razreda na integriranoj nastavi psihologije i informatike sudjelovali su u popularno-znanstvenom predavanju koje im je pokušalo približiti umjetnu inteligenciju. Dobili smo odgovore na pitanja: Što sve mogu današnji roboti i kako su to naučili? Kako računalo igra šah? Je li računalu lakše pobijediti šahovskog velemajstora ili prepoznati što je na slici? Kako "radi" umjetna inteligencija? Može li računalo napisati roman? Razumije li računalo ono što čini? Hoće li ikada dosegnuti nivo ljudske inteligencije i koji test mora proći da bi to dokazalo? Svi sudionici dobili su potvrde o sudjelovanju.

"Biološka računala" u 18:00 sati, 18. listopada 2021., poveznica na Zoom meeting, predavač: Dino Šantl. 

Učenici 2a razreda pridružili su se kao slušatelji u internetskoj aktivnosti slobodnog sudjelovanja i dobili potvrde o svom sudjelovanju. Proširili su svoja znanja o računalima. Kroz prikaz različitih bioloških računala koja su već implementirana i opisana u znanstvenim časopisima uputili su se na nova područja koja se tek razvijaju. Upoznali su se sa prikazom  javno dostupnih fotografija i video zapisi nekih od eksperimenata.

 

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Zašto GEK Opatija?

...jer odgajamo i obrazujemo učenike da postanu odgovorni i humani građani.

...jer mislimo globalno, a djelujemo ekološki i lokalno.

GEKO-EKO

...jer smo otvoreni za sve oblike i načine komunikacije.

Imate li pitanje za nas?

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće